Mat-uke!
Mat fra midtøsten
Det er en del uker siden vi har lagt ut noen innlegg nå, pga lite bloggmateriale og tid.
Men denne uken skal det handle om mat, som trolig de fleste vil ha interesse for.
Midtøsten og India er krydderets paradis, og mat fra disse områdene er en opplevelse
for seg selv! Vi nordmenn er altfor sjenerte når det gjelder å bruke krydder.
Salt og pepper, lengre går ikke listen.
Dagens matrett er:
DOLMA
Dolma er en opprinnelig tyrkisk matrett laget av vel-krydret kjøtt (etter smak)
og ris som pakkes inn i vinblader/ drueblader som kokes i kjøttkraft.
Ingredienser (forslag):
Drueblader / kålrot
Kjøttdeig
Aubergine
Tomat
Paprika
Løk
Potet
Ris
Tomat puré
Sitronsyre (pulver)
Sort pepper
Salt
Div krydder (smak til)
Slik gjør du:
1. kutt opp løk, tomat, paprika, aubergine (slik som vist på bildet) og gjør klar druebladene.
2. bland kjøttdeig, løk, potet, tomat (innholdet) og tomat puré i en bolle.
3. vask risen i vann og bland sammen i bollen med resten.

4. bland inn krydderet: salt, sort pepper, karri og div.
5. fyll tomatene, paprikaen, løken, auberginen og druebladene med fyllet.


6. plasser de i en gryte (med lokk)
- drueblader nederst og resten på toppen
7. ha vann i kjelen så det synes litt i bunnen + strø over litt sitronsyre
8. la det koke i 15 min
9. skru ned varmen etter 15 min og smak på risen.
10. snu kjelen opp-ned på et fat og server.
Vel bekomme!
-Nadia og Merna
Salt og pepper, lengre går ikke listen.
Dagens matrett er:
DOLMA
og ris som pakkes inn i vinblader/ drueblader som kokes i kjøttkraft.
Drueblader / kålrot
Aubergine
Tomat
Paprika
Løk
Potet
Ris
Tomat puré
Sitronsyre (pulver)
Sort pepper
Div krydder (smak til)
Slik gjør du:
6. plasser de i en gryte (med lokk)
- drueblader nederst og resten på toppen
9. skru ned varmen etter 15 min og smak på risen.
10. snu kjelen opp-ned på et fat og server.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar