Mat-uke! Dag 3
Vi ♥ mat fra midtøsten
Vi kjører på med en ny rett som også er kjent fra midtøsten området,
men som har blitt svært populær, generelt over hele verden.
Fritert mat (kokt/stekt i olje) gir en sprø og god skorpe utenpå, som knaser i munnen.
Men man må være oppmerksom på hvilken type olje man bruker,
fordi noen oljer gir ikke særlig god smak.
Vår favoritt er oliven eller solsikkeolje.
Dagens matrett er:
SAMOSA/ VÅRRULLER
Samosa er en frityrstekt pairett som vanligvis består av en trekantformet smørdeig
fylt med potet, løk, og kjøtt etter ønske.
I tillegg er den full av gode krydderier, så her er det bare å slå seg løs!
Ingredienser (forslag):
Smørdeig / butterdeig (anbefaler: Tyj Spring Rolls Pastry)
Potet
Kikerter
Løk
Kylling-kjøttdeig
Erter
Chili
Paprika
Olje (til steking)
Krydder:
Garam Masala
Tandoori Masala
Chili krydder
Haldi Ground Turmeric / Karri
Sort pepper
Slik gjør du:
1. Legg butterdeigen klar lag for lag på en tallerken
2. kok poteter som du igjen kutter i små biter
3. Brun kjøttdeig, løk, chili, paprika og erter sammen med krydderet
-Tips! stek maten litt før du tilsetter alt krydderet som du blander i en skål
og blander med litt vann som du heller over i pannen(blir som en slags saus)
4. Bland alt sammen i en bolle og tilsett litt sort pepper
-Tips! enklere å "pakke" samosaene hvis fyllet er kuttet i mindre biter
5.Fyll samosaene (rull / trekantet)

6. Friter i ca 5 min på svak varme til de får en gyllen, lys-brun farge
7.Server med litt chilisaus eller en god dressing + salat /cous cous
La smakene blomstre!
men som har blitt svært populær, generelt over hele verden.
Fritert mat (kokt/stekt i olje) gir en sprø og god skorpe utenpå, som knaser i munnen.
Men man må være oppmerksom på hvilken type olje man bruker,
fordi noen oljer gir ikke særlig god smak.
Vår favoritt er oliven eller solsikkeolje.
fylt med potet, løk, og kjøtt etter ønske.
I tillegg er den full av gode krydderier, så her er det bare å slå seg løs!
Smørdeig / butterdeig (anbefaler: Tyj Spring Rolls Pastry)
PotetKikerter
Løk
Kylling-kjøttdeig
Erter
Chili
Paprika
Olje (til steking)
Krydder:
Garam Masala
Tandoori Masala
Chili krydder
Haldi Ground Turmeric / Karri
Sort pepper
1. Legg butterdeigen klar lag for lag på en tallerken
2. kok poteter som du igjen kutter i små biter
3. Brun kjøttdeig, løk, chili, paprika og erter sammen med krydderet
-Tips! stek maten litt før du tilsetter alt krydderet som du blander i en skål
og blander med litt vann som du heller over i pannen(blir som en slags saus)
4. Bland alt sammen i en bolle og tilsett litt sort pepper
5.Fyll samosaene (rull / trekantet)
7.Server med litt chilisaus eller en god dressing + salat /cous cous
La smakene blomstre!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar