onsdag 26. mars 2014

mat-uke dag 3

Mat-uke! Dag 3

Vi ♥ mat fra midtøsten

Vi kjører på med en ny rett som også er kjent fra midtøsten området,
men som har blitt svært populær, generelt over hele verden.
Fritert mat (kokt/stekt i olje) gir en sprø og god skorpe utenpå, som knaser i munnen.
Men man må være oppmerksom på hvilken type olje man bruker,
fordi noen oljer gir ikke særlig god smak.
Vår favoritt er oliven eller solsikkeolje. 

Dagens matrett er:

SAMOSA/ VÅRRULLER
Samosa er en frityrstekt pairett som vanligvis består av en trekantformet smørdeig
fylt med potet, løk, og kjøtt etter ønske.
I tillegg er den full av gode krydderier, så her er det bare å slå seg løs!

Ingredienser (forslag):
Smørdeig / butterdeig              (anbefaler: Tyj Spring Rolls Pastry)
Potet
Kikerter
Løk
Kylling-kjøttdeig
Erter
Chili
Paprika
Olje (til steking)

Krydder:
Garam Masala
Tandoori Masala
Chili krydder
Haldi Ground Turmeric / Karri
Sort pepper
Slik gjør du:
1. Legg butterdeigen klar lag for lag på en tallerken

2. kok poteter som du igjen kutter i små biter

3. Brun kjøttdeig, løk, chili, paprika og erter sammen med krydderet
-Tips! stek maten litt før du tilsetter alt krydderet som du blander i en skål
og blander med litt vann som du heller over i pannen(blir som en slags saus)

4. Bland alt sammen i en bolle og tilsett litt sort pepper
-Tips! enklere å "pakke" samosaene hvis fyllet er kuttet i mindre biter
5.Fyll samosaene (rull / trekantet)
















6. Friter i ca 5 min på svak varme til de får en gyllen, lys-brun farge

7.Server med litt chilisaus eller en god dressing + salat /cous cous 

 

La smakene blomstre!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar