fredag 28. mars 2014

mat-uke dag 4

Mat-uke! Dag 4

Vi ♥ mat fra midtøsten

Det er på tide å vise litt hva slags gode desserter midtøsten også har å by på.
Det bugner av kaker med krem, marsipan, sirup og alt mulig søtt du kan tenke deg.
Men allikevel er de ikke for søte heller!

Dagens dessert er:

BAKLAWA/ BAKLAVA

Baklawa / Baklava er en søt dessertkake som er veldig populær i hele Midt-Østen 
og i mange land på Balkan. Denne dessertkaken er  fylt med nøtteblanding 
(pistasjenøtter, valnøtter, hasselnøtter og mandler ) og trukket i honning eller sukkerlake. 

Ingredienser :
                       1-2  Pakker filodeig                           
  Nøtter
  Smør
 Sukker
 Sitron 
       Vann          

slik gjør du: 
1. Begynn først med sirupen:
-4-5 kopper sukker 
-7  kopper med vann
-2-3 tynne skiver med sitron
- La det koke i ca. 10 minutter.

2. smelt smør

3. hakk nøttene (etter ønske)
- her har jeg brukt hasselnøtter, mandler og valnøtter
4. legg et og et lag (tilsammen 5 lag)  med filodeig i pannen (rund / retangulær)
- skjær til så det passer formen

5.Strø over halvparten av nøttene over

6. legg 5 nye lag med deig over 

7. strø resten av nøttene over
8. bruk resten av filodeigen 
-Husk å smør imellom hver 2.flak med det smeltede smøret
9.  skjær kaken i firkanter og hell resten av  smøret over

10. varm opp ovnen til 180 grader og la den stå i 60 min.
11. Ta den ut og hell over sirupen imens kaken er varm

12. Pynt med nøtter på toppen og la den avkjøles i noen timer.


Kos deg! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar