Mat-uke! Dag 2
Kjøtt dyppet i soyasaus
I går postet vi et innlegg som tok for seg en av våre favoritt-retter
fra Midtøstens spektakulære mat-verden.
I dag vil jeg (Nadia) dele en oppskrift som tar tak utgangspunktet i smak på kjøttet.
Dagens matrett er:
KYLLING CHOP SUEY
Kylling Chop Suey er en typisk kinesisk rett som de norske ganer liker godt.
Matens navn betyr rett og slett "blandede biter".
I denne retten kan du trikse og mikse med hva slags tilbehør du vil ha.
Her er mitt eksempel.
Ingredienser (forslag):
Kylling fillet-strimler
Erter
Gulerøtter
Løk
Ris
Purre
Bønner
Mini-mais
Soya saus
Sort pepper
Salt
Sukker
slik gjør du:
1.kutt opp filetene i strimler som du dypper i en lake av soyasaus + sukker og deretter steker
2. kutt opp gulerøtter, løk og purre i ca like store biter.
3.Stek alt i sammen og krydre med salt og pepper
4.kos ris og erter slik som anvist på pakningen
- Tips! For en ekstra fargerik rett, kan du tilsette "gurkemeie-krydder"
like før vannet fordamper i ris kjelen for at risen skal få en fin og gul farge.
5. Server i skål eller på tallerken
-Tips! Gjerne med søt-chilisaus som gir ekstra god smak.
Bon appetit!
-Nadia
I dag vil jeg (Nadia) dele en oppskrift som tar tak utgangspunktet i smak på kjøttet.
Matens navn betyr rett og slett "blandede biter".
I denne retten kan du trikse og mikse med hva slags tilbehør du vil ha.
Gulerøtter
Løk
Ris
Purre
Mini-mais
Soya saus
Sort pepper
Salt
Sukker
1.kutt opp filetene i strimler som du dypper i en lake av soyasaus + sukker og deretter steker
4.kos ris og erter slik som anvist på pakningen
- Tips! For en ekstra fargerik rett, kan du tilsette "gurkemeie-krydder"
like før vannet fordamper i ris kjelen for at risen skal få en fin og gul farge.
5. Server i skål eller på tallerken
-Tips! Gjerne med søt-chilisaus som gir ekstra god smak.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar