tirsdag 25. mars 2014

mat-uke dag 2

Mat-uke! Dag 2

Kjøtt dyppet i soyasaus
I går postet vi et innlegg som tok for seg en av våre favoritt-retter
fra Midtøstens spektakulære mat-verden.
I dag vil jeg (Nadia) dele en oppskrift som tar tak utgangspunktet i smak på kjøttet.
Dagens matrett er:

KYLLING CHOP SUEY
Kylling Chop Suey er en typisk kinesisk rett som de norske ganer liker godt.
Matens navn betyr rett og slett "blandede biter".
I denne retten kan du trikse og mikse med hva slags tilbehør du vil ha.
Her er mitt eksempel.

Ingredienser (forslag):
Kylling fillet-strimler
Erter
Gulerøtter
Løk
Ris
Purre
Bønner
Mini-mais
Soya saus
Sort pepper
Salt
Sukker

slik gjør du: 
1.kutt opp filetene i strimler som du dypper i en lake av soyasaus + sukker og deretter steker

                                            2. kutt opp gulerøtter, løk og purre i ca like store biter. 

3.Stek alt i sammen og krydre med salt og pepper

4.kos ris og erter slik som anvist på pakningen

- Tips! For en ekstra fargerik rett, kan du tilsette "gurkemeie-krydder"
like før vannet fordamper i ris kjelen for at risen skal få en fin og gul farge.

5. Server i skål eller på tallerken
-Tips! Gjerne med søt-chilisaus som gir ekstra god smak.

Bon appetit! 

-Nadia

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar